Identiteetin- ja pääsynhallinta edistää Centria-Ammattikorkeakoulun digitalisoitumista

Identiteetin- Ja pääsynhallinta edistää Centria-ammattikorkeakoulun digitalisoitumista

Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa toimiva Centria-ammattikorkeakoulu on noin 4200 opiskelijan ja 350 työntekijän koulutusorganisaatio, jossa käytetään opetukseen runsaasti nykyaikaista tieto- ja viestintätekniikkaa. Digitalisaatio ja pilvipalveluiden käyttö etenee oppilaitoksessa kovaa vauhtia. Identiteetin- ja pääsynhallinta on tehostanut opetusta, vähentänyt manuaalista työtä sekä parantanut tietoturvaa.

ID Northin asiantuntijat ovat toteuttaneet Centrian tarpeisiin pitkälle automatisoidun identiteetin- ja pääsynhallinnan, joka on helpottanut ja tehostanut myös nykyaikaisten opetusmenetelmien käyttöä.

Meillä opettajat ja opiskelijat voivat hyödyntää joustavasti uusinta ICT-tekniikkaa. Jotta se on mahdollista, käyttöoikeuksia on hallittava ja tietoa on suojattava tehokkaasti. Ympäristömme vaatii jatkuvaa kehittämistä ja ID Northin asiantuntijoilla on ollut merkittävä rooli Centrian digitalisaation tukemisessa. He tuntevat ympäristömme ja tarpeemme. Centrian digitalisaatiota vie eteenpäin 10 henkilön digikehittämispalveluiden tiimi, jossa on eri prosessien asiantuntijoita. ID Northin tuki tälle tiimille on todella tärkeää.
Centrian Tietohallintopäällikkö Jarmo Kauppinen

EDISTYKSELLISTÄ TEKNIIKKAA OPETUKSEEN JA OPPIMISEEN

Centria järjestää vuosittain jopa pari sataa verkkokurssia. ”Olemme panostaneet jo hyvinkin pitkään uuden ICT-teknologian tarjoamiin mahdollisuuksiin. Tarjoamme opetukseen erittäin monipuoliset ja hyvin toimivat työkalut. Kaikilla kursseilla on mahdollisuus tavalla tai toisella käyttää nykyaikaisia opetusvälineitä, näin pystytään tarjoamaan monimuotoisia opiskelutapoja.”

Automatisoitu käyttöoikeushallinta kattaa kaikki Centrian noin 4200 tutkintoa suorittavaa opiskelijaa, sekä avoimen kautta opintojaan suorittavat. Tiedot liikkuvat eri järjestelmien välillä saumattomasti ja tarvittavat tiedot opiskelijoista ja opettajista sekä jäsenyyksistä eri alustoille muodostuvat automaattisesti.

”Tarjoamme heille käyttöoikeudet ja tunnukset, jotta he pääsevät käsiksi tarvitsemaansa kurssi- ja opetusaineistoon. Meillä on vahvaa tekniikan, liiketalouden sekä sosiaali- ja terveysalan koulutusta. Opettajamme arvostavat sitä, että he voivat keskittyä entistä paremmin opetustyöhön. Koronan vaikutuksesta lähes kaikki opetus on tarjolla verkkovälitteisesti ja miellyttävä käyttökokemus opiskelijalle on erittäin tärkeää, olennainen osa sujuvuutta on toimiva identiteetin- ja pääsynhallinta.

Olemme menossa kohti hyflex opetusta, jossa opiskelija voi vapaasti valita suoritustavan itselle sopivaksi; lähiopetus, luennon online seuranta tai kokonaan itsenäisesti verkossa opiskelu tai kaikkia toteutustapoja ristiin, sen mukaan mikä hänelle parhaiten soveltuu. Tämä tulee asettamaan isot haasteet teknologia ratkaisuille.
 
Opiskelijoiden ja opettajien verkkotunnukset luodaan sekä ne päättyvät opintohallinnonjärjestelmässä ja HR järjestelmässä olevan tiedon perusteella. Käyttöoikeudet kurssiaineistoihin määräytyvät opiskelijan ilmoittautumisten ja opettajan vahvistamien oikeuksien mukaan. ”Käyttöoikeuksien ja tunnusten luominen hoituu automatisoidusti, eli manuaalista työtä ei tarvita. Tietoturvan taso on noussut. Identiteetin- ja pääsynhallinta on ICT-ympäristömme ydintä, ja se on meille tärkeää”, sanoo Kauppinen.

ID Northin kanssa yhteistyö on ollut sujuvaa, he kertovat meille rehellisesti vaikkapa järjestelmään liittyvistä rajoitteista ja kuinka asioita olisi järkevintä ratkaista. Vuoropuhelu on aitoa ja suoraa. ID North on meidän tietohallinnollemme strategisen tärkeä kumppani.
Jarmo Kauppinen ID North tuottaa Centrialle jatkuvaa tukipalvelua sekä integraatioita.

SÄHKÖISET TYÖTILAT AUTOMAATTISESTI

”Meillä on myös vaihto-oppilaita eri puolilta maailmaa”, sanoo Kauppinen. ”Centria on yksi kansainvälisimmistä ammattikorkeakouluista Suomessa” AD- ja Azure AD -ympäristöön integroidun Microsoft Identity Managerin myötä opettajien ei tarvitse huolehtia verkko-opetukseen tarvittavien sähköisten työtilojen luomisesta. ”Ne hoituvat nyt automaattisesti ja kustannustehokkaasti. Kurssin alkaessa sähköiset työtilat ovat työkaluineen valmiina. Kurssilaiset pääsevät käsiksi kurssiaineistoon välittömästi, kun vahvistus kurssille osallistumisesta on opintohallinnonjärjestelmässä tehty. Identiteetinhallinta on tärkeä osa arkeamme.”

Microsoft pohjainen identiteetin- ja pääsynhallinta on ollut käytössä Centrialla jo vuosia. Lähivuosien isoimpia kehitysasioita ovat olleet oppilastietojärjestelmän päivitys Peppi-tietojärjestelmään sekä pilvipohjaisen Itsleaning oppimisalustan käyttöönotto. Myös erilaiset tietosuojavaatimukset ovat jatkuvassa tarkkailussa.

SUOMEN KANSAINVÄLISIN KORKEAKOULU NUMEROINA:


4200

Tutkintoa suorittavaa opiskelijaa

350

Opettajaa ja työntekijää

40

Eri kansallisuutta
Visit Our Offices

Stockholm
Vasagatan 23
111 20 Stockholm

Helsinki
Ilmalantori 4,
00240 Helsinki, Finland

Borås
Nils Jakobsonsgatan 5D
504 30 Borås

Gothenburg
Kobbegårdsvägen 7
436 34 Askim

Call us

Sweden
+468-54520044

Helsinki
+358 50 517 5778

Social media